konspiracja: liczby r1 i r2 sa pierwiastkami wielomianu W(x). Znajdz tzreci pierwiastek tego wielomianu jesli:
Aśka: proszę pomocy te zbiory mnie wykończą
Bea: Oblicz cyfrę jedności w liczbie 32008
Aśka: Znajdź AuB, AnB, A/B, B/A A=<-3;4) B=(0,7)
Aśka: zbiory A{2,4,6,8,10} B{xR,i x>5} AuB AnB A/B B/A
omen: ||x|-6|=8 ||x|-1|≤2
fircyk:
mundek: może ktoś mi pomóc x3-x2-x+1≤0
&: oblicz odległość punktu P(-3,5) od prostej o równaniu y=-2x + 4
Kaaaa.: O godzinie 12.00 wskazówka godzinowa i minutowa znajdują się w tym samym miejscu. Oblicz o której godzienie wskazówki znów się spotkają.
&: dany jest punkt C=(2,3) i prosta o równaniu y=2x-8 będąca symetralną odcinka BC.wyznacz współrzędne punktu B.
Kaaa: Wskazówka minutowa jest 1, 5 razy dłuższa od godzinowej. Porównaj okresy, prędkości liniowe i prędkości kątowe obu wskazówek.
beny: wyznacz NWW I NWD liczb: 300 i 990
agata: wzór na krawedź ostrosłupa? pls pomuzcie
Nati: Pomóżcie PLIS! Oblicz długość wektora AB jeżeli podpunkt
garfild: oblicz długość odcinka IABI o współrzędnych A(-4,3) : B(2,5)
beny: 300 i 990 12 i 64
maja1116: Do tego brakuje mi paraboli,nie wiem czy od gor czy od dolu a narysowac i gdzie bedzie punkt najwyzszy?z czego to wynika, bo nie wiem , i nawiasy xe( do jakiego zbioru
mysz: 3,6+1,4x8/7 ---------------- =
rafal: W(x)= (3x11-4x8+1)8 * (5x2+8x-1)19
Nocny_sokol: Narysować funkcje: a). f(x)=2sin(π/3 -2x)
Arek: W ciągu geometrycznym o wyrazach różnych od 0 piąty wyraz jest równy sumie wyrazów od czwartego do siódmego włącznie. Wykaż że iloraz tego ciągu jest liczbą niewymierną.
Iwona: Haj bardzo proszę o pomoc, to zadanie będzie na moim sprawdzianie poprawkowym, nie chcę 13 kosy z matmy, bo i tak jestem zagrożona niezaliczeniem semestru. Proszę, pomóżcie,
Robert: Jak wyznaczyc w tym wielomianie miejsca zerowe W(x) = 4x3 + 2x2 - 4x + 1
Neo: Jaki jest opór przewodnika, przez który w czasie 2 s przepływa 1281019 elektronów ? Różnica potecjałów między końcami przewodnika wynosi 80 V.
Aneczka15: Oblicz obwód i pole sześciokata foremnego wiedząc, że różnica miedzy długością dłuzszej i krótszej przekątnej tego sześciokąta jest równa 2cm.
aga: proszę pomóżcie.błagam
agacia: 2
Rafał: 3 x 11-x -------- + ------- = ----------
dredzia: ||x|-1|=4 jak to obliczyć ?
KUBA: Ix-2I + IxI = 3
y.: Wyznacz największy możliwy iloczyn liczb całkowitych dodatnich o sumie równej 2008.
ala: Dane są trzy różne cyfry. Wykaż, że suma wszystkich liczb trzycyfrowych o różnych cyfrach, które można utworzyć za pomocą tych cyfr, jest podzielna przez 6.
Mariusz: mam problem jak naszkicować wykres funkcji
Mundek: x2-3x+2 ----------- = 0
Iwona: Podaj rozwiązanie równania w zależności od wartości parametru m: sin x - cos x=2 m.
Tadek: Sklejając odpowiednio dwa identyczne prostopadłościany można otrzymać prostopadłościan o polu powierzchni 448 cm2 lub sześcian. Oblicz objętość tego sześcianu.
Zuzu: cześć. miło byłoby gdybyście mi pomogli: Z miliona kostek do gry można zbudować sześcian. Jaką największą sumę można uzyskać
matek: 27*(4/3)2x - 84*(4/3)x+64=0
Karolcia^^: plis pomożcie *
Karolcia^^: Rozłóż wielomian na czynniki
Karolcia^^: NIe wykonując dzielenia zbadaj czy wielomian P(x)=6x3-3x2-28x+5 jest podzielny przez (x+2). Jeżeli nie to podaj resztę z dzielenia wielomianu P(x) przez dwumian x+2
Karolcia^^: Wykonaj działania:
karolcia^^: O wielomianie W(x)=2x3-kx+7 wiadomo, że W(2)=1. Znajdź współczynnik k.
M: Oblicz długość promienia podstawy walca wiedząc, że objętość walca jest równa 5πcm3, a pole jego powierzchni całkowitej równa się 13πcm2.
maniek: Zmienne losowe X i Y są niezależne. V(X)=4, V(Y)=2. Zmienna losowa Z=5X-3Y+4 . Oblicz V(Z)
Ania: Wyznacz zbior wszystkich x∈R , dla ktorych wartosci funkcji f(x)=3x-10 sa wieksze od wartosci funkcji g(x)=x2-x-7. Pomocy