krysia: narysuj wykres ciągu kolejnych liczb nieparzystych
mateusz_gim: Potrzebuje Odpowiedzi na Już ! Brzmi tak: Podaj wzór funkcji liniowe, do której wykresu należą punkty:
Ola: Proszę o pomoc! Musze rozwiązać tożsamość tg2(π/5)tg2(2π/5)=5
mateusz_gim: Jeszcze jedno panie i panowie... Ile kulek o średnicy 2cm należy wrzucić do menzurki o średnicy 8cm wypełnionej częściowo
loluś.: http://img228.imageshack.us/my.php?image=zadanie8bp2.jpg
help!!!: Oblicz długość boków prostokątna o polu 180, wiedząc ze roznica jtych długosci jest rowna 3
Mateusz_gim: Potrzebuje Odpowiedzi na Już ! Brzmi tak: Podaj wzór funkcji liniowe, do której wykresu należą punkty:
aneta: W trójkącie prostokątnym jedna z przyprostokątnych ma 5cm, a przeciwprostokątna ma 10cm. Oblicz promień okręgu wpisanego w ten trojkat i prmien okregu opisanego na tym
HNO: Niby proste, a jednak źle mi wychodzi
wlos: Krawędź podstawy graniastosłupa prawidłowego trójkątnego ABC A'B'C' ma długość 8 cm a wysokość 6 cm. Oblicz pole przekroju graniastosłupa płaszczyzną wyznaczoną przez
ABCD: Trojmian kwadratowy y = ax2 + bx + c ma postac kanony = a[ (x + b/2a)2 - Δ/4a2 ] Wykaż że jeśli Δ >= 0 to trójmian można zapisać w postaci iloczynowej
leżąca z matmy: proszę o wytłumaczenie geometrii... symetralnych itp. Nic nie umiem a sprawdzian już za pasem... Błagam pomocy! Jeżeli możecie mi odpowiedzieć i chcecie pomóc to kierujcie
ABCD: h = (9,81 * t12) h = 340 * t2
Marta: POMÓŻCIE! Bardzo proszę. Mam zaliczenie z matmy jutro a jestem totalna noga z tego przedmiotu. A zwłaszcza nie rozumiem geometri i nie umiem jej obliczać. Proszę o