snafi: 1. Rzycamy 2kostkami do gry.Oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń:
Mat: Uzasadnij, że ciąg określony wzorem an=3/2n jest ciągiem geometrycznym. Wyznacz iloraz tego ciągu.
Mr. Lover Lover: Przy danych: P(A')=1/2, P(AsumaB)=2/3, P(AiloczynB)=1/3, oblicz: P(B), P(AiloczynB'), P(A'iloczynB). Otóż doszedłem do tego, że P(A)=1/2, P(B)=1/2 i kiedy liczę P(AiloczynB')
lehu: √38-12√2-√11-6√2
pelagia10 Mam tez pilny uklad rownan: a) 2
pelagia10 rozwiaz nierownosc PIlne! Na juz!:
Miki: Modzieży Na dzisiaj Koniec idę odpocząć do jutra
pelagia10:
nicol: 5 do potengi drugiej
kinia: pomózcie bardzo prosze:(:(* drut długosci 100cm podzielono na dwie czesci z jednej zbudowano kwadratowa ramke z
Liluś : Serdecznie prosze o pomoc w jednym zadanku Krótsza przekątna dzieli równoległobok o kącie ostrym (alfa)=45 na dwa trójkąty prostokatne. Oblicz pole i obwód równoległobolu
meg: an=13+23+33+...+n3/3n3
debica4: Proszę pomocy! W trójkącie równoramiennym ramię o długości 10 cm tworzy z podstawą kat 30o. Oblicz
wojtek: pole prostokąta wynosi 12 cm (kwadratowych) a jego obw = 13 cm . Oblicz boki?
Asica : Hej To znowu ja z porcyjką nowych zadan Tym razem powiedzcie mi tylko czy dobrze myśle (znając mnie to pewnie zle ) ale do rzeczy : Dwa trojkaty prostokatne sa podane
debica4: Wiedząc, że ctgα=√5\2 i α ∈ (0o ,90o), oblicz pozostałe wartości funkcji trybometrycznych kata α.
Andzia: W trójkącie ABC dane są |AC|=|BC|=a oraz |AB|=b. Prosta równoległa do ramienia AC przecina boki trójkąta w punktach D i E w taki sposób,że |CE|=|BD|. Oblicz obw
Andzia: Miki pomóż tam ma byc DBE
Morgoth: [3 -1 2] -3 [-1 2 0] [0 -1 1] [0 -1 2]
Andzia: Pomóżcie w tym zadaniu niżej please
Ona : Jaś i Małgosia obecnie mają razem 46 lat. Cztery lata temu Jaś był o 6 lat młodszy od Małgosi. Ile lat będą mieli razem za 5 lat
Pomocy !!: Cenę książki podniesiono o 20%. O ile procent trzeba zmniejszyć ,aby wróciła do pierwotnej wartości
kinia: opłata za wynajęcie pokoju wynosi 320zl za doba hotel udziela specjalnej znizki firmom rezerwujacym wiecej niz 30 pokoi (maksymalna liczba pokoi 60)jeli wiecej niz niz 30
Mery: Czy ktoś mi może pomóc w tym zadaniu
Pyniuxd: Pomóżcie obliczyć takie zadanie : Oblicz prawdopodobieństwo wyrzucenia sumy oczek równej siedem przy rzucie dwiema
Morgoth: [-1 2] * [0 -1 1 0] [3 1] [1 2 -1 -1]
Zaoczny uczen :(: pomogł by ktoś rozwiązać takie zadanie tekstowe Zadanie tekstowe : Na ile różnych sposobów można wybrać 3-osobową delegację spośród
Zaoczny uczen :(: bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu równania: logx(2-x)=2
karmnik: 2log56 log5x
antyk: rozwiąż równanie
Diana: Bardzo proszę, czy ktoś mógłby mi to jakoś KROK PO KROKU wyjaśnić
Inquence: Dany jest trójkąt prostokątny o przeciwprostokątnej długości c i kącie ostrym o mierze α. Przez wierzchołek kąta prostego poprowadzono prostą l równoległą do przeciwprostokątnej.
Andzia: W trójkącie ABC dane są |AC|=|BC|=a oraz |AB|=b. Prosta równoległa do ramienia AC przecina boki trójkąta w punktach D i E w taki sposób,że |CE|=|BD|. Oblicz obw tego
POMOCNICY: BARDZO PROSZĘ PISZCIE NA KOŃCU ZADAŃ W NAWIASIE NA JAKIM JEST ONO POZIOMIE, TZN DO KTÓREJ KLASY CHODZICIE.
rdanielo: jaki jest wynik z dzielenia wielomianu x100-3x67+4x12+x-12 przez dwumian (x+1)
piecia: suma dwóch liczb jest rowna 16/15 , a suma odwrotności tych liczb jest równa 4. Wyznacz te liczby
Morgoth: obliczyc granice funkcji lim sin 3x w liczniku a w mianowniku 4x granica dązy do zera
Mat: dlaczego wyrażenie cos 12π/2 + cos 12π/3 + cos 12π/4 + cos 12π/6 = 2
piecia: 9/t - 7-t/t-1 = 1 rozwiąż równanie
Sophie: Czy przez okno w kształcie kwadratu o boku 95 cm można przenieść pudło w kształcie prostopadłościaniu o wymiarach 0,3m/1m/1,5m?
Sallariman: wer mag kann von mir in Gegenzug Matematyka >< Niemiecki Hielfe bekommen. Interessiert !
rdanielo: jakie są pierwiastki z wielomianu x2-4x2-x-2
bardzo prosze o pomoc: Zapisz bez uzywania symbolu wartosci bezwzglednej: | √3 - 2 : √3 + 2 |
Andzia: nie mam pojęcia jak to zrobic pomozcie W trójkącie ABC dane są |AC|=|BC|=a oraz |AB|=b. Prosta równoległa do ramienia AC
Sallariman: a) f(x) = x" - 5x + 7 w przedziale < - 4, - 1> b) f(x) = - x" + 2x + 5 w przedziale <0,3>
Sallariman: a) (x-1)" = 2(x-1)(x+3) b) 3x"+2<x
debica4: Morze mi z tym ktoś pomóc? Oblicz: (2cos30stopni + tg60stopni)2 - (4sin45stopni + ctg45stopni)2
Sallariman: Dana jest funkcja kwadratowa w postaci kanonicznej f(x)= -1/2(x - 1)" + 2 a) Przedstaw te funkcje w postaci ogolnej i liczbowej.
Kuman: Ile jest różnych rozmieszczeń 10 kul w 4 szufladach
Asica : Mam takie zadanko i kompletnie nie wiem jak się za nie zabrać, będę bardzo wdzięczna za każde objaśnienie Adam i jego tato mają razem 45 lat. Gdy urodził się Adam jego tata
irena: Z pierwszego pudełka ,w którym znajduje sie 5 kul białych i 8 kul czarnych , losujemy jedna kule i przekładamy ja do drugiego pudełka, w którym początkowo znajdowało sie 6
emi: sin1200 stopni
paulina: Wysokość trapezu równoramiennego o podtsawach a , b a>b podzielono w stosunku 1:2, licząc od dłuższej podstawy i przez punkt podzialu poprowadzona prostą równoległą do obu
gocha: krawedz boczna ostroslupa prawidlowego trojkatnego ma dlugosc24 cm a jego wysokosc jest 12 cm .oblicz miare kata nachylenia sciany bocznej tego ostroslupa do plaszczyzny jego
bat0: W każde pole szachownicy 8x8 wpisujemy jedną z liczb: -1, 0, 1. Następnie dodajemy do siebie liczby stojące w tym samym wierszu, w tej samej kolumnie i na tej samej
irena: 27(1/3)x-4*31-x-45=0
gfgfgf: funkcja P : X→R dana wzorem P(x) = πx2 opisuje pole koła o promieniu x. Podaj dziedzinę tej funkcji jeśli rozważamy koła o polach większych od 9π i mniejszych od 36π
irena: 25(0,2)x2<5x
irena: Kto pomoże rpzwiązac logx(3x+4)=2
loczek: dlugosci bokow trojkata prostokatnego tworza ciag arytmetyczny. najkrotszy bok ma dlugosc 2cm. oblicz pole tego trojkata.
damon: wartosc bezwzgledna:
andrio1: zad 1 prosta l przechodzi przez początek układu wspolrzednych i przez punkt B=(8,12). Oblicz
Ala: 1.suma długości przekątnych rombu jest równa 40. jedna z przekatnych ma dlugosc x. podaj wzor i dziedzine funkcji y= P(x) opisujacej pole rombu w zaleznosci od x.
Ania: Nie wiem jak się zabrać za te zadanie, nie mam pojęcia od czego mam zacząć, proszę o pomoc.
Ala: funkcja P : X→R dana wzorem P(x) = πx2 opisuje pole koła o promieniu x. Podaj dziedzinę tej funkcji jeśli rozważamy koła o polach większych od 9π i mniejszych od 36π
andrio1: uzasadnij ze dla kazdego kata ostrego α zachodzi związek: (tg2α-sin2α)*ctg2α=sin2α
Qiqu: sprawdz czy liczba √6 * √8 * √12 jest wymierna -----------------------
Ala.: proszę o szybkie rozwiązanie ! !
Monika: 1.Krawędź podstawy graniastosłupa prawidłowego trójkątnego ABC, A'B'C' ma długość 12 cm a wysokość graniastosłupa jest równa 8 cm. Oblicz pole przekroju graniastosłupa
andrio1: wiedząc ze tgα=3/5 i α ∈(0, 90 stopni) oblicz pozostale awrtosci funkcji trygonometrycznych
Kris_garg: Witam, mam pytanie : Czy jest jakiś sposób na szybkie rozłożenie masywnego ze sie tak wyraże wielomianu na czynniki pierwsze ?
prrrrry: Suma cyfr pewnej liczby dwucyfrowej wynosi5 Iloczyn tej liczby i liczby o tych samych ale przestawionych cyfrach wynosi 736 Zapisz treść zadania w postaci układu równań Znajdź tę
mm4: Dany jest trójką ABC, w którym AB=a√3 BC=a√6/2 CA=a√2/2. Z wierzchołka C poprowadzono wysokość do podstawy AB. Mając tyle danych można policzyć tą wysokość?
Arnoldzik: Dla jakich x istnieje rozwiazanie tego rownania | |3x+5| - 2 |x| + |2-5x| | < 23