s.: przekątne prostokata przecinaję sie pod kątem π/3 (ułamek zwykły) a jego pole jest równe 3cm2. oblicz objetosc walca powstałęgo w wyniku obrotu tego prostokata wogół krótszego
s.: Pole powierzchni całkowitej walca wynosi 702π cm, a obwód jego przekroju osiowego jest równy 80 cm. oblicz objetosc tego walca.
pop: siemka mam wielka prosbe moze wiecie gdzie znalesc wykresy funkcji POCHODNYCH np (sin h x)
Blodzius: Rozłóż funkcję y=3+ln5 (tg(x)) na funkcje elementarne.
Cameron: Karol powiedział, że odległość od domu, w którym mieszka, do leśniczówki Gaj jest równa
Sara: dla jakich wartości parlamentu a dziedziną funkcji y=√|x|-x+a jest R
Sara: korzystając z przekształceń funkcji, narysuj wykres f(x) =| -√-x +1| -2 a nastęonnie określ wartości.
eter: kolejne zadanie z mojego zbiorku:
Iza: rozwiąż nierównośc x2 + 3x - 4>0
michalll:
enter: ludzie błagam popatrzecie na kilka zadań poniżej dodane przez "eter". POMOCY!
eter: jednym z rozwiąxzań równania 3x3+ax2+bx+12=0 gdzie a,b ∈ C, jest liczba 1+√3. Znajdź a,b
agnieska: Oblicz sin α, tg α, ctg α, jeśli cos α=3/5
Asica: Ślicznie prosze o pomoc w jednym zadanku : Jubiler ma dwa kawałki stopu złota. W jednym jest 48g złota i 2 g miedzi, w drugim 36g złota i 60g miedzi. Ile trzeba wziąść z
;): Rozwiaż równania: a) ( x + √2 ) ( 1 - √2 ) = - 1
aluśka: pomocymam pytanie...czy rozkladajac wielomiany na czynniki musze uzywac wszystkich pieciu metod?
@lunia: jak grupuje się takie wyrażenie x3-x+2x+2? prosze o pomoc
eter: Liczba 2 jest pierwiastkiem równania x3+(p+1)x2+(8p-5)x+10=0 Wyznacz wartość parametru p wiedząc że dany pierwiastek jest średnią arytmetyczną pozostałych.
dav455: mam problem z zbadaniem zmienności funkcji y=x+√/x/ nie wiem co robić gdy jest wartość bezwzględna
dav455: Należy skonstruować pojemnik o pojemności V w kształcie walca zwięczonego półkulą. Jakie wymiary pozwoją zużyćnajmniejszą ilość metalu?
dav455: Rolnik chce wydzielić część pola tworząc prostokąt o pow. 48ha i następnie ogrodzić go płotem tak, aby dostać dwa poletka. Jak ma to zrobić aby zminimalizować koszty
anonim: Punkty A=(-5,2) B=(-2,7) C=(-2,0) są wierzchołkami trójkąta . Napisz równanie prostej zawierającej wysokość tego trójkąta poprowadzoną z wierzchołka A,B,C
zyzula: proszę o pomoc.Rozwiąż nierówność: a) x-2/2x+1 +3-x/x+2<1
sabi: Mam jeszcze jedno zadanko. Proszę o pomoc w tym zadaniu
Kris_garg: Witam mam mały problem? (wzory Viete'a)