golabek_88: mam ciąg (an)=(1,2,2,3,3,3,4,4,4,4...) muszę podać jego wzór.
karol: Dopiero sie ucze i prosil bym o rozwiazanie tych zadanek, zebym mial przyklad jak to sie robi, bo nie wszystko wychodzi
Marzena:
Agata: Umrę jak tego nie zrobię Agata: Rozwiązuję to zadanie już kolejny raz i za każdym razem wychodzi mi coś innego
kup: W szkatułce znajduje się 5 koralików i 1 perła a) Losujemy ze szkatułki 2 przedmioty. Czy wylosowanie perły jest bardziej prawdopodobne
GRAND: Hej, potrzebuje pomocy w obliczeniu paru zadan: 1) Funkcja kwadratowa o miejscach zerowych x1=-3 i x2=4 , ktorej wykres przechodzi
Agata: Rozwiązuję to zadanie już kolejny raz i za każdym razem wychodzi mi coś innego
Filip: Filip: NIE RADZĘ SOBIE Z TYM ZADANIEM MÓGŁBY KTOŚ MI POMÓC
Andrzej : CZY KTOŚ JEST MI W STANIE POMÓC
Maciuś: BŁAGAM O POMOC NIE DAJĘ SOBIE RADY:(
ola: hejka mam taki problem mam trapez w którym znam boki podstaw i kąty wszystkie jak mogę obliczyć pole całej figuryJak należy postąpić w takim wypadku z góry ths
sylwia: pewien zakład produkuje w ciągu 25 dni 40 000 płyt kompaktowych. o ile procent należy zwiększyć dzienną produkcję, aby wykonać tę samą liczbę płyt w ciągu 20 dni?
Misia: Trapez o obwodzie 7cm ma podsatwy długości 3cm i 2cm. Ramiona przedłuzono do przecięcia się, dobudowująć w ten sposób trójkąt. Oblicz obwód tego trójkata.
Misia: Trójkąt prostokatny o polu 8√3cm2 i kącie ostrym 600 obraca się dookoła dłuzszej przyprostokatnej. Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej powstałej bryły.
ulaat: Wyznacz pozostałe pierwiastki wielomianu W(x)=2x5 - x4 - 10x3 - (n+1)x2 + 12nx + n2
Izunia: Mam do zrobienia 2 zadania. Poproszę o wyjasnienie jak je zrobić, jakaś mała podpowiedź, jakies wskazówki...
KATI: Rzucamy monetą i kostką. Oblicz prawdopodobieństwo, wyrzucenia orła i parzystej liczby oczek.
aaaannnnnnnnnnnnia: Podaj modę i medianę otrzymanych ocen: oceny: 1 2 3 4 5 6
asd: W pudełku znajduje się 40 losów z czego 7,5% to wygrywające. Kupujemy 2 losy. Jakie jest prawdopodobieństwo ze wyciągniemy los wygrywający?
v_v: Zadanie: Dana jest funkcja f(x)=2x-2/x-4. Wyznacz funkcję postaci g(x)=c/x oraz przesunięcie,
Anni: Czy może mi ktos pomóc Próbowałam robić to zadanie ale wychodzi mi zły wynik..
Annie: Czy mógłby mi ktoś pomóc Próbowałam robić to zadanie ale, nie wychodzi mi dobry wynik.. nie wiem gdzie robię
korno: zbadaj dla jakich wartości parametru m równanie x2+(2m-1)x+m2-2=0 ma jedno rozwiązanie.
masterblaster: Ile dni będzie trwał turniej szachowy do którego zgłosiło się 20 zawodników, jeśli podczas dnia mogło rozegrać się 19 spotkań
Basia: do Ety