frytka: Niepojete zadanie nierownosc ; o co tu chodzi / x>2
małgośka: Witam towarzystwo uczonych pomagierów bardzo prosze o pomoc w zadaniu z nierównością ; 2y+x-1>0
Tomasz: Z pozoru raczej proste ale nie mam pomysłu
Bogdan: Pojawiły się dzisiaj dwa problemy: problem arytmetycznego rozwiązywania zadań
Karla: Trójkąt równoramienny o podstawie a=6cm i kącie ostrym α=30st obraca się względem prostej zawierającej wysokość trójkąta. oblicz objętość otrzymanej bryły.
małgośka: ja wiem ze to nie ta dziedzina ale mam nadzieje ze ktos mnie poratuje mam takie zadanie napisz wzory grupowe alkoholi ; pentan-2-ol
honey: Basiu proszę pomóż! y=│3x+6│-2
POLL: Krotsza przekatna równoległoboku o dlugosci 6 √5 cm jest podobna do krotszego boku.Stosunek dlugosci boków 2:7.Oblicz pole i obwód tego trójkata..
Miły miluś: Jaki procent pola okregu opisanego na kwadracie jest pole okregu wpisanego w ten kwadrat
natala: jak usować niewymiernosci z mianownika ułamka
Miły miluś:
Karla: Przekrój osiowy walca jest prostokątem o bokach 4cm i 5cm. oblicz V i P kuli opisanej na tym walcu.
paw_el : Witam,
Paweł: Funkcja przyporządkowana każdej liczbie naturalnej dwucyfrowej podzielnej przez 5 i mniejszej od 90 a)iloczyn cyfr b)sumę cyfr c)resztę z dzielenia przez 2, Zbudować
nilas: . Przy paśniku leśniczy zauważył zwierzęta. Po powrocie do domu dał dzieciom zagadkę. Widziałem kuropatwy i sarny. Razem było ich 13. Ile było saren, a ile kuropatw, jeżeli
Karla: Prostokąt o bokach 4 cm i 3 cm obraca się względem prostej równoległej do krótszego boku leżącej w odległości 2 cm od niego. oblicz pole powierzchni bocznej otrzymanej bryły.
honey: Czy mógłby mi ktoś sprawdzić funkcje oraz gdzie jest źle poprawić? y= 〖(│x│-2)〗2-1
pola: Prostokąt o bokach 3 i 5 obraca się względem krótszego boku. oblicz pole powierzchni całkowitej otrzymanego walca.
Adi1234: Podaj zbiór wartości funkcji, która każdemu kwadratowi o boku a przyporządkowuje jego pole, przy czym a jest liczbą podzielną przez 3 mniejszą od 10. PROSZĘ O
haush: Wyznacz sumê wszystkich liczb naturalnych trzycyfrowych, które przy dzieleniu przez 4 daja
paweł 1010: pomózcoe
Kerm: Jak przekształcić poniższą równość, aby wyszło mi M? Za każdym razem dochodzę do M=0, a ma być ponad 50 -.-' :
paweł 1010: pomoc
kwiatek: a) 103+log5=
daisy: POMOCY 1.Oto podział miesieczny zarobkow w firmie:
Fizyk: Proszę o pomoc
Pomoc: Gdyby ktoś mógł, proszę o skomentowanie tego co tu napisałem, czy dobrze jest to robione i ewentualne rozwiązanie, ale z wytłumaczeniem, żebym mógł sobie poradzić z tego typu
kwiatuszek: Na prostej AB wyznacz punkt C tak aby |AC|: |BC|=1:2 gdy A=(1,4), B=(7,13)
kwiatuszek: oblicz ctg kąta ostrego utworzonego przez proste zawierające środkowe trójkąta prostokątnego równoramiennego poprowadzone na przyprostokątne.
kwiatuszek: wykaż że jeżeli x>1, to x2005-1>2005(x-1)
kwiatuszek: punkt D jest punktem wewnetrznym trójkąta ABC. Wykaż, że 2(|AD|+|BD|+CD|)>|AB|+|BC|+|CA|
Misia: oblicz nierówność liniową
Misia: potrzebna pomoc
Asia: wczoraj pytałam jak zrobić takie zadanko? Dla jakiej wartości x ciąg liczbowy
Daron37: Rozwiąż równianie w zbiorze liczb zespolonych: x4 - 7x3 +14x2 + x + 21 = 0
drc: Witam