bodzio: okrąg przecina sieczna o długości 2,6 m, najdłuższy odcinek łączący sieczna z okręgiem ma długość 15cm, wyznacz promień okręgu
szymek: Szymek ma 5 jabłek jesli weźmiemy zjemy mu 2 to ile zostanie? prosze pomóżcie
adam: Hmm... ja mam takie zadanko: cos3x=0.4 Slyszalem o czyms takim jak cos-1 ale nie za badzo wiem jak mam sie za to zabrac. z gory dzieki za pomoc
Edi: Metoda pochodnej logarytmicznej- nie umiem prosze o jakieś materiały żeby sie nauczyć
.............: zapisz krócej
Basia: Pewien król ma liczne potomstwo. Jego najstarszy syn jest bliźniakiem, pozostałe dzieci – oprócz siedmiorga – także są bliźniakami. Ponadto wszystkie dzieci króla – oprócz
Karolina: Uzasadnij, że jeżeli liczba naturalna jest kwadratem innej liczby naturalnej, to ma nieparzystą liczbę dzielników.
Ania: jak mam wykazać że w trójkącie ABC dł środkowej sc poprowadzonej w wierzchołka C równa się polowie dł boku AB. to trójkąt ABC jest prostokątny a kąt przy C jest prosty?
OLA pls: nie mam pomysłu jak zacząć to zadanie w trójkąt wpisano okrąg punkty styczności wyznaczają wierzchołki trójkąta KLM którego
Mati: trójkąt ostrokątny równo ramienny ABC (kątB = kąt C) wpisano okrąg. następnie przez punkty B i C poprowadzono styczne do okręgu przecinające się w punkcie D. miara kąta
matematyk-patyk: Udowodnij, że w trapezie równoramiennym odcinek łączący punkty styczności okręgu wpisanego w ten trapez z ramionami trapezu przechodzi przez punkt przeciecia jego