chichotka: Podaj jawny wzór na Sn oraz udowodnić indukcyjnie jego poprawność. an=4an-1+2an-2, a0=0, a1=1
fadusia 222: określ dziedzinę funkcji : a) f(x)= 4/ x+2
fadusia: określ dziedzinę funkcji :
fadusia: pomóżcie to zrobić:
WG: arctg(5x) Czy to będzie 5/√1+x2
Justyna: Możecie mi pomóc? dziadek wraz z czterema wnukami wybrali się na grzyby. Po jakimś czasie spotkali sie w
MatCar17: Wiedząc, że log a = -3, log b = 2 oblicz wartość wyrażenia a3 x b4.
Sęp: Proszę o pomoc. Nie musi być na jutro (ale dobrze by było
maja: maja: Równanie i nierówność z wartością bezwzględną 1
Sęp: Dany jest kwadrat o boku a Gdy każdy bok kwadratu zwiększono o b pole nowego kwadratu
Ania: f(x) = sin2x
Dwiekropki: Mam dużo zadań z prawdopodobieństwa.. ktoś chętny na pobawienie się matematyką..? : )
gimnazjalista: 2 Dany jest kwadrat o boku x Gdy każdy bok kwadratu zmniejszono o 4, otrzymano kwadrat o polu mniejszym o 32 od pola kwadratu o boku x Jaka jest długość boku mniejszego
Bucik: tgα+ctgα / 2tgα-ctgα Jeżeli tgα-pierwiastek 3 / 3
kwiatuszek: Podaj jawny wzór na Sn oraz udowodnić indukcje jego poprawności: an=5an-1 + 4an-2 ; a0=2 , a1=2
fafik: Wykaż za pomocą indukcji matematycznej: ∑=1 * 1/(2k-1)(2k+1)=n/2n+1
ralph4: Prosze ratujce, to moj ostatni gwóźć do trumny
moniczka: dane są zbiory: A={x:r-2(n do kwadratu) ∩ n Є N(dodatnie) ∩ n ≤ 5}
ralph4: Prosze pomocy potrzebuje cos takiego na jutro na 7 a nic nie czaje z tego. Pomoże ktoś
Bucik: PROSZĘ O POMOC NIE UMIEM TEGO A MAM MIEĆ TO NA JUTRO BĘDĘ WAM BARDZO WDZIĘCZNA ZA
Plumm: POTRZEBUJE NA JUTRO PILNE
karmnik: log2x+2log(10x)=17 Bardzo proszę o pomoc.
Puki: niech a i b bedą wektorami wodzącymi odpowiednio punktów A i B, oraz niech punkt P dzieli odcinek AB w stosunku 2:3 znależć wektor wodzący punktu P
maja: Prosze o pomoc, nie wiem od czego zacząć i będę bardzo wdzięczna za wsparcie.
Puki: trójkąt jest rozpięty na wektorach a i b. Wyraż srodkowe trójkąta przez wektory a i b
ola: Zbadaj przebieg zmienności funkcji : y = x3 / x2 - x - 2
dada: może ktoś rzucić na to okiem? fachowym? Oblicz:
dominik: Może jeszcze raz ktoś mi pomoże i sprawdzi? Wypisz elementy zbiorów
dominik: Proszę o sprawdzenie a) Ix-1I=3 x=4
Justyna: dziadek wraz z czterema wnukami wybrali się na grzyby. Po jakimś czasie spotkali sie w umówionym miejscu i okazało się, że dziadek znalazł 45 grzybów, a wnukowie żadnego.
Alinka: Mam 3 zadanka do rozwiązania pomoże ktoś ?
carolajna: okrag ma promien dlugosci 10 cm . oblicz pole wpisanaego w ten okrag .: a] kwadratu b] szeciokata foremnego c ] trojkata rownobocznego
sisi: proszę o pomoc. Oblicz współrzędne punktów przecięcia wykresów funkcji y=1/2x2+6x+16 oraz y=x+8
dominik: Mam taki zadanie oblicz
kaśka: Prodzę o pomoc w zadaniu Wysokość trójkata równoramiennego wpisanego w okrąg jest równa połowie promienia tego okręgu. Długość podstawy tego trójkąta wynosi zatem:
kaśka: proszę o pomoc w zadaniula ciągu określonego wzorem rekurencyjnym, znajdź piąty wyraz
Anna: Jeżeli pewną liczbę dwucyfrową podzielimy przez różnicę cyfry dziesiatek i cyfry jedności, to otrzymamy 12 i reszte 1, a jezeli te liczbę podzielimy przez sumę jej cyfr,
ravau: Wielomian W(x) = ax3 +bx2 - 9x - 10, jest podzielny przez dwumian x - 2 i przez dwumian x + 1.