Pochodna wedwemd: −2xe (−x2)
11 sty 17:50
janek191: Czy f(x) = −2 x*e−x2 ?
11 sty 17:51
janek191: Zastosuj wzór na pochodną iloczynu dwu funkcjiemotka
11 sty 17:52
janek191: [ e−x2 ] ' = e−x2* (−2x) = −2 x*e−x2
11 sty 17:53
wedwemd: Tak miała wyglądać wyjściowa funkcja emotka A co z tą dwójką? Czy możesz mi napisać wzór na pochodną tylko już rozpisaną? Dalej bym już sobie to rozwiązał.
11 sty 17:55
Jerzy: f’(x) = −2*e−x2 + (−2x)*e−x2*(−2x)
11 sty 17:57
janek191: f '(x) = −2* e−x2 + ( −2 x)*( −2 x)*e−x2 = ...
11 sty 17:58
wedwemd: Dzięki wielkie. Sesja się zbliża, więc zmęczenie daje się we znaki.
11 sty 18:05
Jerzy: To się k....a zdecyduj, co to jest 17:50 ?
11 sty 18:06