mat mat:
 1 
k=0n+1

*ln(kn+2)→∫01 ln(x)dx ?
 n+2 
dobrze? jak mam sume od k=0 do n+1, to tych skladnikow jest n+2.
 1 
w mianowniku zatem musze miec n+2, czyli

?
 n+2 
 k 
jak wtedy wyglada funkcja? f(

)→f(x) ?
 n+2 
29 lis 06:44
mat: ?
29 lis 08:53
Adamm: Może być, jak mi powiesz co to jest ln0
29 lis 09:00
mat: ln0 nie istnieje Ale chodzi mi o to, ze jezeli skladnikow w tej sumie jest np. (n+2) to czy w mianowniku tez musi byc (n+2),czyli
 b−a k(b−a) 
k=0n+1

*f(a+

) ?
 n+2 n+2 
29 lis 13:18
Adamm: raczej tak
29 lis 19:12