rozwiaz rownanie tytka: (x2−3x)(x2−3x+2)+1=0 Jak się za to zabrac? Po wymnozeniu wychodza dziwne liczby
14 mar 20:10
tytka: (x2−3x)(x2−3x+2)+1=0 miało byc emotka
14 mar 20:11
ICSP: (x2 − 3x) * ([x2 − 3x] + 2) + 1 = 0 (x2 − 3x)2 + 2 * 1 * (x2 − 3x) + 12 = 0 (x2 − 3x + 2)2 = 0 x = 1 v x = 2
14 mar 20:15
tytka: Dziękuję! A jak to się stało w 3 linijce?
14 mar 20:30
tytka: Już rozumiem emotka
14 mar 20:36
Adam: Jak 1 i 2 nie zerują tego wyrażenia
6 maj 15:53
Adam: Adam, bo miało być (x2−3x+1)2=0
6 maj 16:11
Daniel: druga linijka rozwiązania ICSP: (x2−3x) to a we wzorze na (a−b)2, natomiast 1 to b w tym wzorze (x2−3x+1)2=0 liczymy deltę = 5 x1 = (3−5)/2 x2 = (3+5)/2 Oba pierwiastki są dwukrotne
13 sty 21:39
Mila: (x2−3x)(x2−3x+2)+1=0 x2−3x=t t*(t+2)+1=0 t2+2t+1=0 (t+1)2=0⇔ t+1=0 x2−3x+1=0 itd
13 sty 22:08