Jak to zrobic? Jak pozbyc sie tego pierwiastka? żeglarz: Rozwiaż rownanie 2x−6=6x−2
8 wrz 20:40
krystek: x(2−6)=6−2 x=..
8 wrz 20:43
Saizou : 2x−6=6x−2 2x−6x=−2+6 x(2−6)=6−2
 6−2 2+6 (6−2)(6+2) 6−4 2 
x=

*

=

=

=

=−1
 2−6 2+6 4−6 4−6 −2 
8 wrz 20:46
asdf: albo tak: 2x − 6 = 6x − 2 2x − 6 = 6 − 2 x(2 − 6) = 6 − 2 −x(6 − 2) = 6 − 2 −x = 1 x = −1
8 wrz 20:48
krystek:
 6−2 
x=−

 6−2 
x=−1
8 wrz 20:48
Piotr: mozna tez tak x(2−6)=6−2 / *(2+6) x(4−6) = 6−4 −2x=2 x= −1
8 wrz 20:50
żeglarz: ok juz zrobilem, dzieki emotka mam jeszcze w jednym zadaniu problem, juz pisze emotka
8 wrz 20:50
żeglarz:
 1−a 
Oblicz wartosc parametru a, dla ktorej miejscem zerowym funkcji f(x)=

x+2 jest liczba
 2 
4.
8 wrz 20:52
Saizou : f(4)=0 i oblicz podstawiając za f(x)=0 a za x=4
8 wrz 20:53
Piotr: wstaw za x=4 i przyrownaj do 0.
8 wrz 20:53
asdf: f(4) = 0
8 wrz 20:53
żeglarz: myslalem zeby przyrownac to do 4 ale wtedy mi wychodzi x−ax=−4 a z tego dalej nic chyba potrzebnego nie zrobie
8 wrz 20:54
żeglarz: aaaaa...
8 wrz 20:54
żeglarz: ok dzieki
8 wrz 20:54
Mani: x 3 + 3 = x + 3
17 wrz 17:27
kjjk: γΔ→∑ΔΔδ
4 lis 18:39
deb: 6x+√2
14 sty 19:59